Naustet Spiseri

RØFT, INTIMT OG STEMNINGSFYLT

Naustet Spiseri er en velkjent a la carte restaurant. Med en fristende og variert meny med innslag av lokale mat tradisjoner, sjømat og kjøttretter er Naustet Spiseri et fortrukket restaurant valg i Haugesund. Selvsagt anbefaler vi den søte avslutning med desserter fra våre konditorer. Naustet Spiseri serveres også tradisjonsrike retter som fersk skrei, lutefisk på fat og lokalt pinnekjøtt i sesongene.

Naustet er med i Smak av Kysten som danner et kulinarisk nettverk av restauranter.  Kunnskapsutvikling innen sjømat er det bærende element i dette konseptet, og spisestedene har gjennomgått et omfattende kompetanseprogram for å tilby sine gjester de beste sjømatopplevelsene.

NAUSTETS HISTORIE

Sjøhuset lå tidligere mellom en hel rekke temmelig like sjøhus på “søre kaien”. Huset ble oppført i 1886 av skipsreder Johannes Johannesen Egge i området som i forrige århundre ble kalt for “langebanen”. Gjennom tidene ser en at sjøhuset flere ganger har skiftet eiere og at virksomheten innendørs har forandret karakter. Opprinnelig ble husets 1. etasje nyttet til sildesalting, mens de øvrige ble brukt til lagring, barking og reparasjoner av sildenøter og garn. Fra århundreskiftet ser det ut for at “Naustet” har hatt en heller turbulent tilværelse, i 1908 leser vi at K. Smedvig installerte elektriske maskiner. Fra 1929 driver Sigurd Zeim skraphandel fra eiendommen, denne videreføres av Olav Midtun fram til 1958. Fra 1958 og fram til Sagahotellene AS overtok i 1989 ble det brukt til lagerlokale, sildesalting og filetering for Sigurd Haavik AS. Våren 1994 ble det bestemt å restaurere bygget til restaurant i tilknytning til Rica Maritim Hotel, og åpningen av Naustet Spiseri ble foretatt 8. august 1994.